söndag 8 december 2013

Lindas snabba julbröd

Många olika saker att ha i men enkelt och mycket gott. Brödet behöver inte jäsa så det går snabbt!


Blanda 4,5 dl filmjölk med 1dl sirap

Blanda ihop
2 dl fyrkornskross
1 dl havregryn
1,5 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
1 dl russin
3/4 dl linfrön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat,
2 tsk mortlad kummin
1 dl grovhackade aprikoser
1 dl grovhackad mandel
Rör ner detta i filmjölksblandningen

Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform, låt det sticka upp över kanterna. Häll i degen, strö över lite havregryn.

Grädda i mitten av ugnen 200 grader ca 45 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar