torsdag 2 januari 2014

Thomas revbensspjäll

Tunna revbenspjäll

God lokal gris - i vårt fall från Billsta

Först marinera ett par timmar - soja, Worcestershire sås, svartpeppar, krossad vitlök, lite honung.
Jag brukar göra det i en stor plast/frys-påse. DÅ är det lätt att då och vända på allt så att marinaden kommer åt överallt.

Sätt ugnen på 175°C. Sätt in en ugnsplåt och ett galler över det.
Lägg köttet på galler över plåten med bensidan uppåt. Vänd efter 20-25 minuter. Spjället är klart efter 40-60 minuter. beroende på hur tjock det är. Köttet måste vara välstekt, jag brukar ha termometer också - till 68 grader behöver köttet.

Om man vill/orkar kan man på slutet höj ugnsvärmen till 250 grader eller slå på ungsgrillen. Pensla spjället med resterande marinad och grilla spjället ca 10 minuter tills de får fin färg. Passa att det inte blir bränt eller torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar