torsdag 2 januari 2014
Struvor
Enklare att göra än man tror. Otroligt att så lite 1 st ägg, 1 dl mjöl och 1 dl mjölk kan ge så mycket gott.
Vispa ihop ingredienserna till en "pannkakssmet"
Hetta upp fettet (kokosfett är nog bäst men man kan även använda flottyrolja) i en liten kastrull. Hetta upp fettet/oljan till 180°
Sänk ner struvjärnet i det heta fettet så att det blir varmt.
Ta upp järnet och doppa det i smeten, det får inte komma smet på stjärnformens ovansida då lossnar inte struvorna. Lyft järnet från smeten ner i det varma fettet och fritera till fin färg, tar 30-60 sekunder. Ta upp järnet och knacka lätt, peta lite om det behövs, så att struvan lossnar, låt den droppa av lite på hushållspapper. Vänd struvan i strösocker.
Och kom ihåg att vara försiktig, fettet/olja blir mycket varmt!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar