torsdag 2 januari 2014

Struvor

















Enklare att göra än man tror. Otroligt att så lite 1 st  ägg, 1 dl  mjöl och 1 dl  mjölk kan ge så mycket gott.

Vispa ihop ingredienserna till en "pannkakssmet"

Hetta upp fettet (kokosfett är nog bäst men man kan även använda flottyrolja) i en liten kastrull. Hetta upp fettet/oljan till 180°

Sänk ner struvjärnet i det heta fettet så att det blir varmt.

Ta upp järnet och doppa det i smeten, det får inte komma smet på stjärnformens ovansida då lossnar inte struvorna. Lyft järnet från smeten ner i det varma fettet och fritera till fin färg, tar 30-60 sekunder.  Ta upp järnet och knacka lätt, peta lite om det behövs, så att struvan lossnar, låt den droppa av lite på hushållspapper. Vänd struvan i strösocker.

Och kom ihåg att vara försiktig, fettet/olja blir mycket varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar