Enklare att göra än man tror. Otroligt att så lite 1 st ägg, 1 dl mjöl och 1 dl mjölk kan ge så mycket gott. Ger ca 14-15 struvor
Vispa ihop ingredienserna till en "pannkakssmet"
Hetta upp fettet (kokosfett är nog bäst men man kan även använda flottyrolja) i en liten kastrull. Hetta upp fettet/oljan till (180°)-190°
Sänk ner struvjärnet i det heta fettet så att det blir varmt.
Ta upp järnet och doppa det i smeten, det får inte komma smet på stjärnformens ovansida då lossnar inte struvorna. Lyft järnet från smeten ner i det varma fettet och fritera till fin färg, tar 30-60 sekunder (tiden beror på hur varm olja är). Ta upp järnet och knacka lätt, peta lite om det behövs, så att struvan lossnar, låt den droppa av lite på hushållspapper. Vänd struvan i strösocker.
Och kom ihåg att vara försiktig, fettet/olja blir mycket varmt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar