torsdag 2 januari 2014

Julgodis



Hallonkola
passera 150 gram tinade hallon genom en sil, blanda med 1,5 dl vispgrädde, 2,5 dl socker och 1 msk sirap. Koka till 122 grader.
Häll upp på bakplåtspapper med uppvikta kanter, ca 15*15 cm blir lagom

Lakritsfudge
Blanda 3,5 dl socker 1,5 dl vispgrädde, 50 g smör, 2 msk sirap, ca 150 gram Kick laktrisgodis. Koka upp på låg värme till sockret löst sig.
Höj värmen, koka ca 7 minuter, gör kulprov.
Låt smeten svalna en aning och vispa sedan ca 10 minuter
Häll upp på bakplåtspapper med uppvikta kanter, ca 20*20 cm blir lagom
Strö över krossad turkisk peppar.

Mozartkulor
Kavla ut marsipan så att den blir ett par millimeter tjock. Ta en klutt nougat, slå marzipan runt den så att det blir en kula 1,5 - 2 cm i daimeter tycker jag räcker.Smält blockchoklad i avttenbad eller i micron. rulla kulorna i den smälta chokladen.Njut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar