torsdag 2 januari 2014

Erlands Brödpudding

Ta några skivor med vitt bröd (typ 6-12 st beroende på hur stora). Smöra, skär av kanterna och skär i lagom stora bitar (efter behag!).

Ta lite blandad torkad frukt (russin, dadlar, fikon, aprikoser, allt går bra, lite nejlikor om man kan mortla), typ 3 dl. Hacka ihop. Borde vara typ 2 dl efter att det har hackats(?). Om man vill kan man ha i lite sprit i blandningen (ca. en matsked, typ rom eller nåt sånt).

Lägg brödbitarna i en form, försök lägga ett lager bröd, lite frukt, mer bröd osv. så att det är lite blandat.
Sen ska man göra äggstanning; 3 ägg, 3 dl mjölk, 1.5 dl grädde (mjölk funkar om man inte har något grädde, men då kan man med fördel ta lite smält smör i också). Vispa ihop i en bunke. Blanda ner 0.75 dl strösocker.

När man ska köra in den i ugnen så häller man äggstanningen i formen med brödet och frukten. Låt det stå och dra ett tag (typ 10 min, tills ugnen är varm). Strö på lite (farin)socker. Grädda 30-50 min i 175°.

Om man vill så river man lite muskot över puddingen före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar