torsdag 1 augusti 2013

Picklad gurka

Saltgurka är gott.


Det här blir en salt och god inlagd gurka som håller sig länge men som är godast de första 2 veckorna. Passar jättebra på hamburgare och till leverpastejmackan. När det går att få tag i västeråsgurkor så använder jag dessa men annars går det lika bra med vanlig gurka (slanggurka).

5-6 västeråsgurkor eller en vanlig gurka delad i 4 bitar.
1 liter kallt vatten
4 msk salt
1 msk socker
2 1/2 msk ättiksprit (12 %) eller 1 1/4 msk ättika (24 %)

Rör ihop vatten, salt, socker och ättika. Rör en stund så att salt och socker löses upp. Lagen ska inte kokas. Skölj och borsta gurkorna. Stick några hål i gurkorna med till exempel en gaffel. Lägg ner gurkorna i lagen. Tryck gärna ner gurkorna i lagen med hjälp av ett litet fat. Låt stå svalt. Efter ett dygn är de klara,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar