Till fyra portioner
400 g rotselleri
200 g potatis
100 g purjolök
1.5 liter grönsaksbuljong
Massa timjan
lite chilikrydda
svartpeppar, kanske lite salt
Lägg på vid servering:
torrostade solrosfrön,
lagrad ost tex parmesan, tunt hyvlad
olivolja
fint hackad purjolök
Strimla purjolöken grovt och fräs i smör i en kastrull tills den mjuknat.
Skala och tärna rotselleri och potatis i ca 2 x 2 cm stora bitar.
Tillsätt rotselleri, potatis och timjan. Krydda gärna med lite chilepulver eller chileflingor
Häll i buljongen och låt sjuda under lock minst 45 minuter men gärna mer än en timme.
Krossa potatis och rotselleri lite med en mixerstav så att soppan blir lite krämig men ändå har bitar kvar.
Smaka av med peppar och salt
Toppa soppan med solrosfrön, ost, rapsolja och purjolökshack vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar