söndag 15 januari 2017

Knastrig kardemummakaka


200 g smör
1,5 dl socker
1,5 d farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemummakärnor
1 krm salt
3 ägg
2 msk grädde
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
+ smör, råsocker och kardemumma till formen

Gör så här:
Sätt ugnen på 200° Vispa smör, socker, vanilj, nymortlad kardemumma och salt pösigt. Vispa ner ett ägg i taget samt grädde. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten, rör den slät. Smörj en brödform med ganska mycket smör och strö den med rörsocker och mald eller mortlad kardemumma. Häll smeten i formen och strö även socker och kardemumma på ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills kakan precis stannat och stelnat till på ytan. Låt den svalna en stund i formen och vänd sedan upp kakan och låt den svalna under formen.

Mycket god som den är men passar även bra till plommonkompott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar