måndag 2 januari 2017

hemgjord senap



ca 1 dl bruna senapsfrö. Eller 3 påsar 75g räcker till 6+ pers
ca 1-1,5 dl vatten, lagom så att det blir en krämig konsistens
knappt 1 msk socker 
knappt 1 msk vitvinsvinäger

Krossa senapsfrön med en tung kula i bunke först torrt.  En rund bunke med dubbla diametern (jfr kulan) är bra att snurra kulan i, dvs en störrre skål än på bilden ovan. Späd sen efter med lite vatten i taget, tills det blivit en krämig smet.

När senapsfröna är malda blandar du i övriga ingredienser till en bredbar senap. Dvs. tillsätt socker samt vinäger och mosa eller mixa tills sockret löst upp sig några minuter.
Lägg upp senapen i en skål.
Senapen är klar att serveras.

Dock blir senapen nästan godare om senapen får stå i en burk med lock i kyl eller sval ett dygn eller så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar