Bra, lyxig, enkel soppa.
8 portioner
- 200-300 gram laxbitar, frysta
- 1 kg frysta ärtor
- 2 gul lökar
- knappt 2 liter grönsaksbuljong
- 1/2 citron
- Svartpeppar, salt
Rimma laxen genom att skära den i bitar och lägga i saltvatten, ca 2 msk salt i en liter vatten. Låt laxen ligga i ca 20-30 minuter, smaka så att det blir lagom rimmat.
Hacka och fräs lösen i smör i en stor kastrull.
Ha i ärtorna och fräs en stund
Slå på buljongen, låt koka i ca 10-15 minuter
Krama över ca 1/2 citron
kör med mixer så att den mesta av ärtorna mixas sönder, men behåll lite ärtdelar.
Vi servering - se till att soppan är riktigt varm (den kyls av champagnen)
Lägg i lite laxbitar, häll i en skvätt champagne, vrid över lite svartpeppar - servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar